Door:
Erik Kroon
WKR Oplossingen | CASE 1
Geplaatst op maandag 6 juli 2015We zijn ondertussen een aantal maanden onderweg in 2015 en de overheid heeft met de werkkkostenregeling (WKR) weer een hoop teweeg gebracht. Wat mag wel en wat mag niet? De richtlijnen zijn bekend en er zijn vele bedrijven die mij benaderen met de vraag voor een goede oplossing. Want een bedrijfsuitje of teambuilding wordt toch wel als belangrijk ervaren.
Aan de hand van een aantal voorbeelden hoop ik jullie met mijn komende blogs aan het denken te zetten. Uiteraard noem ik de bedrijven niet bij naam, dat is niet gepast, maar de cases zijn zeer interessant.
CASE 1
Bedrijf X, een kleine organisatie met 40 medewerkers organiseert elk jaar meerdere uitjes. Omdat ik de eigenaar goed ken heb ik gekeken naar zijn mogelijkheden om binnen de WKR te blijven. We hebben berekend wat hij 'belastingvrij' uit mag geven aan zijn personeel en daarbij hebben we gekeken naar de invulling van zijn huidige 'beloningen' voor zijn personeel.
Er is een personeelsvereniging (PV) actief, dat biedt perspectief. Immers een PV staat buiten de WKR omdat het gevoed wordt met centjes van de personeelsleden. De bijdrage van de directie is 50% van de totale jaarlijkse pot, wat uiteraard wel onder de WKR valt. Zijn bijdrage komt neer op 75,00 euro per medewerker. Hiervan betalen ze het jaarlijkse uitje welke plaats vind op zaterdag omdat dit normaal onder de WKR zal vallen. De cadeautjes van sinterklaasavond worden ook betaald door de PV. De hapjes en drankjes komen voor rekening van de directie, dit valt niet onder de WKR omdat sinterklaasavond op de zaak gevierd wordt. Ook de cadeautjes voor zieke collega's of geboortes worden bekostigd door de PV.
Verder heeft de directie besloten om de fiets van de zaak niet meer aan te bieden. De jaarlijkse feestavond blijft behouden, net als een kerstdiner met de bijbehorende kerstpakketten. Kerstpakketten vallen wel onder de WKR, maar een diner of buffet niet omdat dit aan de zaak gebeurd.
Daarnaast heeft de directie de jaarlijkse bijeenkomst voor al het personeel in een teambuildingsbijeenkomst verwerkt. Een trainingsdag met opleidingskarakter, uiteraard gecombineerd met teambuilding en fun. Alleen het etentje naderhand valt dan onder de WKR omdat de trainingsdag door de weeks plaatsvind en het een verplicht karakter heeft.
Meer informatie?
Heb jij een specifieke vraag over je eigen situatie? Stuur me gerust een berichtje om er naar te kijken. Uiteraard kun je me ook blijven volgen over de WKR. Er volgen nog meer blogs.
Met vriendelijke groet,
Erik Kroon
Eigenaar SOS Events bv. teambuilding.nl en bedrijfsfeest.nl
Erik Kroon
Erik Kroon (1975) is sinds 1996 eigenaar van SOS Events. SOS verzorgt ruim 1100 zakelijke evenementen per jaar, uitsluitend vanaf hotels en restaurants veelal op de Veluwe. Deze evenementen worden grotendeels via 70 websites gegenereerd, waarvan www.bedrijfsfeest.nl de grootste is. Erik was in 2006 finalist Entrepreneur of the Year en in 2003 finalist ondernemer van Gelderland.Wat vindt u van dit verhaal? Reageer hier:
Laatste Blogs
05-03
Teambuilding op de Veluwe? Het...10-02
Schindler Familyday!27-01
Grote kans dat je volgende uit...09-01
Klachten voorkomen? Doe een in...08-01
Waarom RentSeeDo mislukte06-01
Verzekeraar helpt mijn bedrijf...14-08
Outdoor is het nieuwe indoor09-08
Waarom bedrijfsuitjes niet mee...12-02
Pretpark of SOS Events02-08
Top 10: Populairste bedrijfsui...